Predsjednik Republike srpske Milorad Dodik rekao je da odlazeća ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković, ako ne dovlači hurme iz Katara, onda "baca" budaleštine po Sarajevu i u tome joj je prošao cijeli mandat.

- Umjesto da se sa partijskim kolegama pozabavi islamskim paradama po Bužimu, koje jesu prijetnja ne samo BiH, već cijeloj Evropi, Turkovićeva pokušava da svoj otrov prospe po Republici srpskoj i Ruskoj Federaciji - izjavio je Dodik Srni upitan da prokomentariše optužbe Turkovićeve u vezi sa dodjelom ordena predsjedniku Rusije Vladimiru Putin i intoniranja himne Republike srpske na obilježavanju "dana Rs-a", prenosi RTRS.

Dodik je istakao da pod himnom Republike srpske, koja joj smeta, nije stradao niko u svijetu, ali pod uzvikom "Alahu egber", koji slušamo ovih dana u FBiH, stradalo je hiljade Evropljana i Amerikanaca.

- Mi smo predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu dali orden jer nas poštuje i podržava međunarodni sporazum kojim je uspostavljena današnja BiH. Kako da velike evropske zemlje objasne da u jeku sankcija protiv Rusije neke čak imaju povećanu robnu razmjenu sa Rusima? I onda smo mi loši momci, a oni dobri i na strani dobra - naglasio je Dodik.