Na platou ispred Narodne skupštine Republike srpske večeras su se okupili građani i narodni poslanici te drugi funkcioneri stranaka koje predstavljaju opoziciju.

Na ovoj “skupštini na otvorenom”, kojoj je prisustvovao i veći broj građana, istaknuto je da je NSRs otuđena od nekolicine pojedinaca te da se ponižava i da je “dosta više”.

Od vladajuće većine se traži da što prije održi tematsku sjednici na kojoj će biti razgovarano o realizaciji zaključaka NSRs koji su doneseni prije dva mjeseca.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Igor Crnadak i narodni poslanik Nebojša Vukanović, istakli su da je na djelu izdaja i poniženje Rs-a, te da žele, kako ističu, sačuvati dostojanstvo NSRs-a.

Crnadak je naglasio kako SNSD dest godina trguje s donesenim zaključcima NSRs-a.

“Rekli smo ovaj put dosta, ne može više. Za PDP Rs je na prvom mjestu, nećemo dozvoliti da se narod okuplja oko jednog čovjeka”, kazao je, pored ostalog, Crnadak i pozvao na održavanje sjednice na kojoj će biti razmatrano kršenje zaključaka NSRs-a.

U tom smislu je Vukanović podsjetio da je NSRs prije dva mjeseca usvojila odluku da se na nivou Bosne i Hercegovine neće usvojiti bilo koji zakon dok se ne usvoje izmjene i dopune Zakona o Ustavnom sudu BiH, a učinjeno je suprotno.

“Mislim da je krajnje vrijeme da se narod digne i da svoj glas protiv gaženja i ponižavanja NSRs-a”, kazao je Vukanović.

Vukota Govedarica, poslanik SDS-a u NSRs kazao je da neće odustati od posebne sjednice gdje će se  razgovarati o kršenju zakona.

Policijska uprava Banja Luka donijela je rješenje o zabrani javnog okupljanja opozicionih zastupnika NSRS ispred Skupštine, ali su oni ipak, s pristojne udaljenosti u parku održali “sjednicu na otvorenom” i tom prilikom razgovarali s građanima.