Ratna soba, koja se emitira šest puta sedmično od kraja 2019. godine, jedan je od vodećih programa Real America's Voicea, mreže koja služi kao megafon radikalnim glasovima u SAD koji i dalje tvrde, bez ikakvih dokaza, da su izbori u novembru 2020. bili namješteni i da je Joe Biden ukrao pobjedu Trumpu. Nakon nasilne epizode od 6. januara 2021., Bannon je, zajedno s Trumpom i drugim programima sličnog sadržaja, uklonjen s platformi kao što su YouTube i Spotify. Ali njihove poruke još su uvijek u eteru, zahvaljujući Performance One Media (P-One), medijskoj grupi Real America's Voice.

Robert Sigg, 57, tajkun je i milioner koji stoji iza Performance One Media, firme smještene u državi Colorado koja doseže do osam miliona domova, posebno u ruralnoj Americi, zahvaljujući strategiji utemeljenoj na satelitskoj televiziji koja omogućuje doseg tamo gdje nema kablovske televizije.

Program savršeno služi Trumpovom biračkom tijelu sa samo četiri kanala: Real America's Voice; Weather Nation, Potjera, (posvećena lovcima) i In Country Television, koja kombinira trke motora s programima za ljubitelje konja i ribolova. Ne čini se poput TV-a na koji bi pratio neko poput Sigga, koji često putuje privatnim avionima i nosi otmjenu odjeću francuskog dizajnera.

Real America's Voice takođe ima izlaz na Apple TV-u, što je iznimka među ostalim tehnološkim firmama koje su okrenule leđa Trumpovom radikalnom savjetniku Steve Bannonu, kao i na drugim kanalima koji dovode u pitanje učinkovitost vakcine protiv covida, još jedne popularne teme na američkoj konzervativnoj televiziji. Sigg je takođe davao novac raznim demokratskim političarima kao što su Hillary Clinton, Dianne Feinstein i Chuck Schumer, čelnik stranke u Senatu.

Sigg ima dugu kriminalnu historiju. Osuđen je za bankovnu prevaru 2004. Uhapšen je i optužen za nasilnu pljačku u Coloradu. Tome se pridodaju i drugi problemi sa zakonom: vožnja pod uticajem alkohola, prodaja droge, hapšenje zbog remećenja javnog reda i mira i optužba za porodično nasilje. Od njegove bivše supruge Mindy Sigg, od koje se razveo 2001., dobio je dvije zabrane prilaska nakon što je bila maltretirana.

Američka je štampa 2012. godine tražila odgovore koji bi objasnili jedan od najgnusnijih zločina u Coloradu, počinjen 5. oktobra te godine. Tada je 17-godišnjak oteo 10-godišnju Jessicu Ridgeway, koju je natjerao da uđe u auto i odveo ju je kući, gdje ju je silovao. Zatim je napunio kadu kipućom vodom i raskomadao je. Istražitelji su rekli da je sve to bio dio seksualne fantazije. Dječak je uhapšen nakon što je majci priznao svoj užasan čin. Rekao je da je monstrum i da ga treba kazniti. To čudovište, Austin, sin je Roberta Sigga i Mindy.