Vide se prvi plodovi rada Armina Hodžića i njegovog tima nakon pobjede na općim izborima u Hrvatskoj. Predstavnik bošnjačke manjine u Saboru Hrvatske objavio je danas kako je na sjednici Vlade Hrvatske usvojen operativni plan za nacionalne manjine 2024.-2028. među kojima je i bošnjačka nacionalna manjina.

„Usvojeni operativni plan predstavlja ogroman iskorak za bošnjačku nacionalnu manjinu“, kazao je Hodžić, nabrojavši samo neke od promjena koje slijede usvajanjem ovoga plana.

„Rješavanje problema preimenovanja Musliman-Bošnjak u popisu birača, kulturni centri u Zagrebu, Rijeci, Sisku, Labinu, Puli, Gunji, Vojniću, Dubrovniku i drugim mjestima za Bošnjake,  društveni domovi za Bošnjake u sredinama u kojima se za to ukaže potreba, uspostava Bošnjačkog medijskog centra sa radijom Sevdah, opremanje i dogradnja prostora udruga, vijeća, KUD-ova i ostalih bošnjačkih organizacija, obnova i dogradnja odgojno-obrazovnih institucija u sredinama gdje živi veći broj Bošnjaka“, napisao je Hodžić na svom oficijelnom Facebook nalogu, zaključivši:

„Potpisivanje bilateralnog sporazuma između RH i BiH koji tematizira položaj bošnjačke nacionalne manjine u RH, suradnja bošnjačkih udruga branitelja s Ministarstvom branitelja na programima općeg društvenog značaja, pojačan znanstveno-istraživački pristup na temu Bošnjaka u RH, obnova osnovne komunalne infrastrukture u sredinama gdje živi veći broj Bošnjaka, uvođenje katedre bosnistike, obnova vjerskih objekata (Zagreb, Maljevac, poseban naglasak na izgradnju mezarja u Gunji...“