Harry Redknapp vratio se iz penzije kako bi pružio ruku spasa “najgorem fudbalskom timu u Velikoj Britaniji”.

Prošlo je sedam godina otkako je bivši menadžer West Hama, Tottenham Hotspura, Southamptona, QPR-a i Portsmoutha posljednji put sjedio na klupi neke nogometne ekipe.

Sada je na svoja pleća preuzeo teret transformacije kluba iz Swansea.

Cwm Albion je momčad formirana prije više od stotinu godina i trenutno igra u Swansea Senior ligi.

Izgubili su 22 utakmice prošle sezone, odnosno svaku utakmicu koju su odigrali, što ih je dovelo do toga da budu proglašeni najgorim timom u kompletnoj Velikoj Britaniji. Redknapp će podržavati ovaj klub tokom cijele sezone, što će uključivati i individualne treninge sa svakim od igrača.

Kada je dobio poziv, Redknapp priznaje da “nije znao šta da očekuje”.

“’Efikasnost’ tima koji ima 191 primljeni pogodak svakako mi je zapela za oko, ali nakon susreta s momcima, ne možete sumnjati u njihovu odlučnost”, rekao je.

“Oni su prava porodica, a njihov naporan rad već počinje da se isplaćuje. Momci su u svom posljednjem meču osigurali prvu pobjedu u tri godine.”

Redknapp se nada da će pobjede i dalje dolaziti, uz pravi trening i vodstvo.

Među igračima kluba su John Rees (73), koji je u klubu više od 50 godina, i golman Jamie MacDonald, koji nije imao clean sheet u deset godina koliko je proveo u klubu.

Dan Gill, menadžer Cwm Albiona, rekao je da je Redknapp bio “najveća stvar koja se dogodila našem klubu otkako sam se pridružio kada sam imao 16 godina”.

“On je velika inspiracija za mene i momke i jedva čekamo da počnemo trenirati s njim.”