Zahtjev koji je dostavio advokat Kolašinac prenosimo u cijelosti bez intervencija:

U tom tekstu je izneseno niz neistina koje se odnose na moju klijenticu, i to da je Mija Šego u Filmskom centru Sarajevu dobila "radno mjesto kao dobra prijateljica bivšeg direktora Centra Jasmina Durakovića”, čime bez ikakvih dokaza iznosite tvrdnju da je moja klijentica zaposlena ne na temelju njenog iskustva, ličnih sposobnosti, stručnosti i referenci, nego na osnovu prijateljskih veza, mimo bilo kakve zakonske procedure. Podsjećanja radi, Jasmin Duraković već godinama nije direktor Filmskog centra Sarajevo, te nova uprava, kao ni nadležno ministarstvo nikada nije utvrdilo bilo kakvu nezakonitost iii nepotizam prilikom zapošljavanja moje klijentice.

Navod da se mojoj klijentici "ne sviđa novo radno mjesto na kome bi brinula o muzeju 'Valter Brani Sarajevo'" također predstavlja klevetničko izražavanje i pronošenje neistinitih činjenica koje nisu potkrijepljene nijednim dokazom, niti moja klijentica uopće zna odakle izvlačite ovakav zaključak. Klevetničko izražavanje se tu ne zaustavlja, već se iznosi još jedan neistinit navod kojeg citiramo u cijelosti:

"Kada je imenovana na gradonačelničku dužnost, SDP-ova Benjamina Karić tražila je od Filmskog centra da im ustupi muzejske rekvizite koje je planirala izložiti u staroj željezničkoj stanici na Bistriku, obnovljenoj u vrijeme mandata njenog prethodnika Abdulaha Skake. Filmski centar Sarajevo je prihvatio molbu, ali muzej nikad nije otvoren. Rekviziti su spakovani I negdje sklonjeni, navodno, iz veoma bizarnog razloga - jer se Mija Šego protivila preseljenju iz Filmskog centra na Bistrik. Lokacija joj se ne sviđa pa ne želi preuzeti dužnost.”

Moja klijentica niti poznaje gradonačelnicu ni njenog prethodnika, niti su tobožnji rekviziti "spakovani i negdje sklonjeni". Evidentno je da je u spornom tekstu izneseno niz neistinitih navoda koji degradiraju moju klijenticu, prikazujući je kao osobu koja je dobila posao "preko veze", te da skriva imovinu svog poslodavca, za što bi inače, da je istina, odgovarala u disciplinskom postupku ili u krivičnom postupku. Navedenim postupanjem ste mojoj klijentici prouzrokovali štetu, zbog čega ona traži da na web stranici https://www.stav.ba objavite izvinjenje zbog navođenja neistinitih navoda. U suprotnom, ukoliko izvinjenje ne bude objavljeno u roku od 10 dana od dana prijema ovog pismena na vidljivom mjestu na početnoj stranici online sedmičnog magazina STAV, moja klijentica bit će prinuđena protiv Vas i glavnog i odgovornog urednika pokrenuti parnični postupak radi nakande štete.