U ekskluzivnom intervjuu, borac mješovitih borilačkih vještina (MMA) Biaggio Walsh, unuk legendarnog boksera Muhameda Alija, rekao je za Al Arabiya English da ga post tokom mjeseca Ramazana čini snažnijim – psihički i fizički.

Za Walsha, Ramazan je savršena prilika da poboljša svoj odnos s Bogom.

“Moj omiljeni dio Ramazana je prilika da se približim Bogu. To je i prilika da se psihički i fizički testirate”, rekao je Walsh.

MMA borac, koji je svoj profesionalni debi u ovom sportu imao 24. februara ove godine u Rijadu u Saudijskoj Arabiji, rekao je da se fokusira na to da postane bolji musliman i da nauči više o islamu tokom ovog mjeseca.

“Učim više o Kur'anu i svojoj vjeri. Stalno gledam debate jer tako volim da naučim više. To je dio u kojem najviše uživam. To je ono čemu se radujem: samo da naučim više i dobijem što više informacija,” dodaje Walsh.

On je objasnio da je bolje razumijevanje islama promijenilo njegov pogled na više aspekata života.

“To je sve promijenilo. To je promijenilo način na koji gledam na stvari. Dobio sam odgovore na mnoga pitanja. To mi je promijenilo cijeli život. Nedavno sam imao dosta uspjeha, a mislim da je to sve zato što me Bog vodi”, objasnio je.

Legendarni bokser Muhamed Ali sa svojim unukom Biaggio Walshom.



Prema Walshu, Ramazan je također odlična prilika za njega da bude pravedniji i bolja osoba.

„Trudim se najbolje što mogu samo da to iskoristim, i to me ispunjava“, dodao je.

Uzdržavanje od hrane i vode tokom posta nije bilo lahko, ali Walsh je rekao da mu je taj izazov samo koristio.

“Sviđa mi se izazov. To je moj omiljeni segment ramazana. Svjestan da mogu jednako naporno trenirati bez hrane ili vode čini mi se snažnijim.”

Ovaj 25-godišnjak trenira pet puta sedmično dok posti. On je rekao da se nije mnogo promijenilo u njegovom rasporedu treninga tokom Ramazana, dodajući da se trudio da ima dovoljno hrane i vode tokom sati bez posta.

Njegovi saigrači su čak primijetili da se na treninzima tokom posta bude mnogo jači.