Časopis „Srpski četnik“ odnedavno izlazi u Doboju, a izdaje ga „Srpski četnički odred Cvijetin Todić Doboj“. Pozivaju sve raspoložene četnike da sa njima sarađuju, naravno, kada nađu vremena s obzirom da su pozvali na borbu za slobodu svih Srba. Glavni urednik je četnički vojvoda Slavko I. Aleksić, a u prvom broju “Srpskog četnika” objasnio je uređivačku koncepciju, a ona ovako glasi:

“Sa velikim zadovoljstvom i radošću pozdravljam prvi broj ‘Srpskog četnika’ koji je prikladan poklon za krsnu slavu Srpskih četnika. Prikladan prije svega jer je izlaskom prvog broja učinjen prvi i najteži korak kojim snažno potvrđujemo svoje postojanje i svjedočanstvo o prećutnoj i zanemarenoj istoriji od pojave prvih organizovanih četničkih formacija 1903., Balkanskih ratova, Prvog i Drugog svjetskog rata do današnjih dana, da njegujemo tradiciju srpske četničke oslobodilačke borbe i uspomene na pale borce za slobodu Otadžbine, kao i nastavak beskompromisne borbe protiv svih neprijatelja Srpskog naroda koji ugrožavaju njegovu slobodu i opstanak.

Danas smo sabrani na tradicionalnoj slavi Srpskih četnika koja se slavi po običaju i tradiciji Srpske Crkve, Srpskog naroda i Srpske vojske, obzirom da Sretenje Gospodnje simboliše težnju i borbu Srba za slobodu.

Upućujem čestitke Novosarajevskom Četničkom Odredu, koji slavi tridesetprvi put od svog postojanja, Srpskim četnicima u Otadžbini i raseljenju, ruskim i grčkim dobrovoljcima koji su se borili zajedno sa nama za slobodu Srpskog naroda. Poseban pozdrav i čestitka Srpskim četnicima koji se bore u sastavu Ruske vojske, pronose slavu srpskog imena i srpske zastave.

Danas kao o svakoj krsnoj slavi činimo pomen onima koji položili svoje živote u temelje Otadžbine. Vječan im pomen u sjaju nebeske Srbije.

Draga braćo, danas više nego ikada okupljamo se oko imena besmrtnog Draže i naših zavetnih vrijednosti, da ne priznamo tuđu državu u svojoj državi, da se ujedinimo pod krunom Nemanjića i narodnom dinastijom Karađorđevića na čelu, da ujedinimo sve srpske zemlje i konačno riješimo srpsko nacionalno pitanje.

Srećna slava, na mnoga ljeta!"

Na koncu da prenesemo kako izgleda unutrašnost časopisa. Očito je da on ima i svoje izdavaštvo, čitavu četničku lektiru.