Lionel Messi navodno se vraća u Barcelonu, a mogao bi se suprotstaviti Cristianu Ronaldu u jubilarnoj all star utakmici na Camp Nouu.

Argentinska nogometna legenda Lionel Messi prekinuo je vezu s Blaugranom još 2021. godine kada je kao slobodan igrač otišao u Paris Saint-Germain. Bio je uveliko povezivan s povratkom u Kataloniju kada je došao do kraja svog ugovora u Francuskoj, ali je umjesto toga odlučio prihvatiti novi izazov u MLS-u s Inter Miamijem.

Barca nije skrivala činjenicu da želi organizirati utakmicu koja će omogućiti Messiju da se zahvali i oprosti od vjerne baze navijača u velikom stilu. Raspravljalo se o raznim planovima, a FootballTransfers sada izvještava da se “najbolji tribute meč ikada” planira za 29. novembra 2024. godine, što će se poklopiti sa 125. godišnjicom kluba.

Tvrdi se da će Lionel Messi tada zaigrati skupa s Davidom Villom, Ronaldinhom, Cescom Fabregasom, Rivaldom, Romariom, Luisom Enriqueom, ali i bivšim brazilskim reprezentativcem Ronaldom.

Brojne legende Real Madrida također će biti zamoljene da učestvuju u ovom posebnom susretu, s nadom da će portugalska superzvijezda Cristiano Ronaldo pristati nastupiti ako bude oslobođen obaveza u saudijskoj ekipi Al-Nassr.

Sergio Ramos, Zinedine Zidane, Gareth Bale i David Beckham – Messijev trenutni šef kao suvlasnik Inter Miamija – također bi mogli biti prozvani.

Diego Simeone i Zlatan Ibrahimović su među ostalima od kojih će biti zatraženo da još jednom zavežu kopačke, uz legende Premier lige Stevena Gerrarda, Johna Terryja, Franka Lamparda i Fernanda Torresa.

Već se govori da će cijena ulaznica za ovaj meč koštati oko 250 eura.