Marko Mišić je bio povratnik u Posavinu. Pretučen je zvjerski  kada je pokušao spriječiti bandite koji su otuđivali njegovu imovinu. Podlegao je u bolnici u Slavonskom Brodu, na odjelu intenzivne njege. On je jedan od bosansko-hercegovačkih Hrvata koji je u pokušaju da se vrati na svoje ognjište, sa kojega je protjeran od četničkih hordi, zvjerski premlaćen! Ni dosadašnji nasilnički postupci prema povratničkoj populaciji u Republici Srpskoj nisu adekvatno procesuirani i kažnjeni, pa mi to daje za pravo da budem uvjeren kako ni ovo zvjersko divljanje neće biti adekvatno, da ne kažem i primjerno, kažnjeno!

Na ovo ubojstvo nitko iz vrha države Bosne i Hercegovine nije reagirao?!? Kao da je ubijen zec, a ne čovjek koji je pokušao spriječiti otimanje vlastite imovine. Ubijeni povratnik bio je Hrvat. Kao i u nizu slučajeva premlaćivanja Hrvata i Bošnjaka u Republici Srpskoj policija uradi izvide, uhapsi nasilnike, ali tužiteljstva i sudovi nečinjenjem sudjeluju u daljim etničkim čišćenjima…

I u ovom zvjerstvu siguran sam da će pravosuđe Republike Srpske braniti počinitelja zlodjela, a ne žrtvu. Ono što je otpočeto 1992. godine, kada su ustaški zločinci prepustili najplodnije dijelove Bosne i Hercegovine svojoj koljačkoj braći četnicima nastavlja se i danas.

Prosto je nevjerojatno da sam zabilježio jednu jedinu ozbiljnu političku reakciju! I to iz susjedne države. Reagirao je premijer Republike Hrvatske Plenković.

HDZ BiH šuti! Šuti Katolička crkva u BiH! Sve je tu jasno…

Na one koji odavno komadaju međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu sa evidentnim simpatijama, podjednako i blagonaklono gledaju oni koji sanjaju Herceg Bosnu, kao i oni koji javno govore o tomu kako će Republika Srpska biti nova srpska država na Balkanu, kako će se pripojiti Srbiji, a kako će to isto učiniti i Crna Gora.

Zulum i zastrašivanje kako bošnjačkih, jednako i hrvatskih povratnika, nastavlja se ritmom kao i do sada. Šuti HDZ BiH, šuti Katolička cekva, a ljudi nestaju.

Pošto je na vlasti u Bosni i Hercegovini skupina klijentelista i nemoralnih političara koji su sklapajući savez sa Dodikom i Čovićem jasno legitimirali svoje bijedne ciljeve, ne treba se ničemu čuditi! I dalje će četničke horde na očigled takve izdajničke vlasti terorizirati Hrvate i Bošnjake.

Ubojstvo povratnika Marka Mišića jasna je poruka: ne vraćajte se na svoja ognjišta jer ćete biti ubijeni!

Ubijeni na očigled izdajničke antibosanskohercegovačke vlasti!

Pitam se gdje je prag strpljenja bosanskohercegovačkih domoljuba? Koliko još žrtava treba da padne da bi se osvijestili? Ili ćete dozvoliti da ono što su neosuđeni, a i osuđeni ratni zločinci, započeli 1992 sada izvedu do kraja?

Nije li slučaj ubojstva onkraj Dervente nova potvrda antibosanskohercegovačke koalicije?

Netko će reći pa to je tek zločin iz koristoljublja. Ne, klerofašistička bando, ovo je zločin protiv Bosne i Hercegovine i svih domoljuba koji vole svoju državu!

Poruku: ne vraćajte se, klerofašisti i u ovom slučaju šalju preko seoskih baraba. A sve iz svojih udobnih ministarskih kabineta.

Pa dokle više da to trpimo?!