On je Burak Ozcivit, najpopularniji turski glumac danas. Međunarodnu je slavu stekao ulogom Bali-bega u seriji "Sulejman Veličanstveni", a uskoro bismo ga mogli gledati i holivudskom horroru!

Otkako se pojavio na malim ekranima, Burak Özçivit nema mira jer je svojom pojavnošću i karizmom osvojio srca gledateljica širom svijeta. Glumio je u desetak filmova i TV serija, mnogi se slažu da se najbolje snalazi u historijskim dramama, i to u ulogama historijskih ličnosti kojima uspijeva udahnuti novi život.

U mlađim danima, slavnog glumca privlačila je fotografija, no navodno mu nije bilo ni na kraj pameti postati glumac. Odrastao je skromno, a njegova porodica nije imala baš nikakvog doticaja s filmskom industrijom; Burakov otac bio je vlasnik male kebabdžinice, a majka domaćica.

Nakon srednje škole Burak je upisao studij fotografije na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Istanbulu, ali stvari su se počele mijenjati kada je njegov otac poslao fotografiju svog naočitog sina u jednu modnu agenciju, prenosi ˝Slobodna Dalmacija˝. Bio je Best Model Turske kao 19-godišnjak, karijeru je započeo kao - maneken. No, ubrzo su počele stizati i prve ponude za pojavljivanje u reklamama i TV serijama. Nakon nekoliko snimljenih filmova i televizijskih serija, ozbiljnija popularnost stigla je sa serijom "Küçük Sirlar" turskom verzijom globalno popularne američke serije "Tračerica" ("Gossip Girl"), uslijedila je uloga Bali-bega u seriji "Sulejman Veličanstveni"...

Tada postaje jasno da Turska ima međunarodnu zvijezdu, Burak Özçivit stječe status najpopularnijeg turskog glumca. Samo na Instagramu prati ga više od 17 miliona ljudi, što je rekordna brojka za slavne ličnosti u Turkiye.

Zahvaljujući muževnoj pojavi Burak od mladih dana slovi kao miljenik žena. Dugo je bio u ljubavnoj vezi s manekenkom Ceylan Chapa, ali se kasnije zbližava s glumicom Fahriye Evcen. Nakon četiri godine veze, Burak i Fahriye su se vjenčali 2017. u Istanbulu, a u međuvremenu su postali i roditelji sina Karana.

Markantnog Buraka Özçivita uskoro ćemo gledati u američkom horor trileru "Masha's Mushroom" režisera Whitea Crossa. Glavne uloge u filmu tumače američke veteranke Tara Reid koje se sjećamo iz "Američke pite" i Vivica A. Fox, najpoznatija po ulogama u filmovima "Kill Bill" i "Dan nezavisnosti".

U fokusu te filmske priče je prezaposlena majka Masha koja svojoj kćeri želi organizirati nezaboravnu rođendansku zabavu. No ništa se ne odvija kako je planirano jer se svi uzvanici pod neobjašnjenim okolnostima i protiv svoje volje nađu pod utjecajem halucinogene droge zbog koje više ne mogu razlikovati stvarnost od halucinacije.

Vjerujemo da će se zgodni Burak snaći i u ovom žanru, te u Hollywoodu.