Zbog napete političke situacije u Ukrajini i Rusiji, te moguće daljnje eskalacije i početka oružanog sukoba, Poljski nogometni savez zatražio je  od FIFA-e hitno razjašnjenje pitanja vezanih uz organizaciju utakmice Rusija - Poljska u play-offu za plasman na SP 2022.

Poljski savez je u svom dopisu upućenom FIFA-i a naveo da se u ovom slučaju ne radi samo o reprezentaciji Poljske, nego i o reprezentacijama Švedske i Češke, koje bi se potencijalno mogle sučeliti s Rusijom u Moskvi u finalu doigravanja.

Utakmica dodatnih kvalifikacija za plasman na SP 2022. između Rusije i Poljske na rasporedu je 24. ožujka u Moskvi, a istoga dana igraju Švedska i Češka.

Pobjednici tih susreta 29. ožujka u Moskvi ili poljskom Chorzowu igrat će u finalu, a pobjednik će se plasirati na SP.

"Valja naglasiti da je uloga Poljskog nogometnog saveza - kao sportskog saveza - omogućiti poljskim nogometašima optimalne uvjete za pripreme i nastupe u međunarodnim utakmicama. Političke odluke, primjerice u vezi s uvođenjem mogućih sankcija Ruskoj Federaciji, ostaju u rukama državnih vlasti i međunarodnih tijela", poručili su Poljaci, prenose agencije.