Zamjenica glavnog i odgovornog urednika „Stava“ Amina Šećerović Kaşli razgovarala je s Hakanom Fidananom, ministrom vanjskih poslova Türkiye. U intervjuu pod naslovom „Bosna i Hercegovina je za mene simbol nade“, ministar Fidan govori o Aliji Izetbegoviću i „njegovoj borbi kao izvoru inspiracije“.

“Bosna i Hercegovina za mene je simbol nade. Bosna i Hercegovina je zemlja koju sam posjetio mnogo puta još od svog mandata kao predsjednika TIKA-e. Rahmetli Alija Izetbegović, njegova politička ličnost i njegova borba za nezavisnost Bosne i Hercegovine za mene su veliki izvor inspiracije. On je jedan od mislilaca koji je ostavio trag u mom umu. Da mu Allah podari Džennet.”

Glavni i odgovorni urednik Stava Filip Mursel Begović u svom uvodniku pod naslovom „Izraelsko-američki savez protiv Boga“ piše o događaju u američkom kongresu kao „sumraku civilizacije ili padu jedne imperije“.

“Teško je bilo zamisliti da će cionističko licemjerje i genocidna pamet otići tako daleko da ustvrdi da se u Gazi dogodio samo jedan incident u vezi s pogibijom palestinskih civila koji uključuje slučajnu eksploziju Hamasovog skladišta oružja. Upravo je to izrekao izraelski premijer Netanyahu u svojem obraćanju američkom Kongresu, uz popratno glasno odobravanje američkih kongresnika koji su pljeskali i navijali kao da sudjeluju u Super Bowlu, a ne govoru jednog masovnog ubice koji je direktno odgovoran za smrt najmanje 39.000 civila te najmanje 10.000 nestalih pod ruševinama od izraelskih bombi sravnjene Gaze”, počinje svoju uvodnu riječ Begović.

SADRŽAJ

FILIP MURSEL BEGOVIĆ: Izraelsko-američki savez protiv Boga

SEAD OMERAGIĆ: Od litija do litija za Evropsku uniju

HAKAN FIDAN: Bosna i Hercegovina je za mene simbol nade (Intervju/Razgovarala Amina Šećerović Kaşli)

FARIS NANIĆ: Vizija nacionalne svijesti Bošnjaka 2043.

MESUD ŠADINLIJA: Uz godišnjicu Fočanske brigade: Domovino, pozdravljaju te ratnici!

FARIS NANIĆ: Treći svjetski rat je u toku

SANADIN VOLODER: Kapital, iskustva, upornost i puno ljubavi prema zavičaju

NEDIM HASIĆ: ŽEPA: ODBRANA, PAD I POVRATAK

Žepa, posljednji dani / Umirali smo od gladi u pećinama, dok su nam doktori testerama sjekli udove / Ja sam taj Avdo kojeg tražite /Ako dođu, puška tebi, puška meni, pa ko jači /Ukrajinski bataljon, otjelovljenje UN-ovog beščašća /“Mi smo ti odbačeni k’o Hajdar od Turaka, al’ ne damo se” / Most na Žepi / Stoji pravo Redžep-pašina kula

HASANAGINICA: 250 GODINA OD PRVOG OBJAVLJIVANJA

MUNIB MAGLAJLIĆ: Hasanaginici su mijenjali ime, dodavali i izbacivali stihove

SEAD ŠEMSOVIĆ: Hasanaginica je bošnjačka, a ne nekakva bosanska balada (Intervju/ Razgovarao Mahir Sokolija)

ALEN KALAJDŽIJA: “Hasanaginica” u izvorima Wikipedije ili kako vodu nagoniti na svoj mlin

JAKUB SALKIĆ: Petnaestogodišnja Amra Zukanović s prozora je gledala zločine i sve zapisivala

NEDIM HASIĆ: Mohač, bitka koja je promijenila tok historije