Koalicija “Srbija protiv nasilja”, koja osporava rezultate beogradskih izbora, organizirala je protest i traže njihovo poništenje.

Miroslav Aleksić i Marinka Tepić počinju štrajk glađu do poništenja beogradskih izbora, najavila je Tepić večeras ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK).

Lideri vodeće opozicione koalicije namjeravaju da se upute ka zgradi RIK-a i da traže ponavljanje izbora u Beogradu zbog, kako kažu, brojnih neregularnosti.

“Tražimo od RIK-a i Gradske izborne komisije da se ponište izbore u Beogradu, zbog krađi i neregularnosti rezultata, zbog prekrajanja izborne volje građana Beograda. Odnijet ćemo sve dokaze i materijale koje smo sakupili tokom jučerašnjeg dana koji ne dvosmisleno ukazuju na to da je u Beogradu rezultat koji je ostvarila Srpska napredna stranka ostvaren zahvaljujući ljudima koji su dovezeni da glasaju u Beogradu iako tu ne žive. Imamo situaciju da je ministar Bosne i Hercegovine došao da glasa, što je neviđena stvar i nema govora ni o kakvoj regularnosti. Prema tome, ovi izbori se moraju poništiti”, rekao je Miroslav Aleksić jedan od nosilaca liste “Srbija bez nasilja” za Danas.

On je najavio da će s kolegama poslanicima ući u zgradu RIK-a i da neće izaći dok se ne ispune njihovi uslovi.