"Na koga ste mislili kad ste ušli u ring?", pitao je novinar ESPN-a 21-godišnjeg boksera prošle subote, trenutak nakon što je dobio prvu profesionalnu borbu tehničkim nokautom. Svi su znali odgovor. I, zapravo, taj odgovor, samo taj odgovor, opravdavao je to što je televizijska mreža poput ESPN -a emitirala prvi meč momka koji je do tog trenutka bio stranac većini stanovnika diljem Sjedinjenih Država.

"Naravno, o dedi. Puno sam razmišljao o njemu. Nedostaje mi. To je bila vrlo emocionalna borba", odgovorio je Nico Ali Walsh. Njegova se priča pojavila u medijima diljem svijeta, a broj njegovih sljedbenika na društvenim mrežama porastao je.  

Ali Walsh sin je Roberta Walsha, poznatog kuhara i Rashede Ali, kćeri najpoznatijeg boksera svih vremena. Poput svog starijeg brata Biaggia, koji je pokušavao izgraditi karijeru NFL -u, Rasheda je očekivao da će Nico igrati fudbal ili, ako to ne uspije, košarku, bejzbol, hokej ili bilo koji drugi sport osim boksa. Ali nije bilo tako, Nije mario na upozorenja o strahovitom pritisku kojem će biti izložen čim stupi u ring.

Ali Walsh, rođen i odrastao u Las Vegasu, želio je biti bokser.

"Nikada nisam uspio pobjeći od toga da čiji sam unuk. Sada počinjem prihvaćati njegovo naslijeđe, bez obzira na to kamo ću otići. Bit ću jači kad prihvatim ono što jesam." Već ima ugovor sa firmom Everlast kao i sa promotorskom agencijom Top Rank.

U svom debiju nosio je bijele kratke hlače koje mu je dao dedo i gotovo uvijek trenira u majicama s imenom Muhammad Ali na prsima.

"Nebo je granica. Jedva čekam da se vratim u teretanu i nastavim učiti", rekao je Ali Walsh koji će 23. oktobra imati svoju drugu borbu u Atlanti, a 11. decembra prvi put će se pojaviti u Madison Square Gardenu u New Yorku. Bivši suparnici njegovog dede, poput Georgea Foremana ili Larryja Holmesa, već su ga hvalili u raznim medijima i čak su mu predvidjeli borbu za svjetsku titulu u srednjoj kategoriji "za manje od dvije godine".