Najimpresivniji teren na svijetu nalazi se u Norveškoj, između fjordova. Na Henningsvær Stadionu nema tribina ni sjedišta, ali je jedini na kojem se lopte igra pod polarnim svjetlom

To je zasigurno najimpresivniji fudbalski teren na svijetu. Mnogi igrači sanjaju o igranju na Santiago Bernabéu, Camp Nou ili Anfieldu, ali niti jedan od ovih hramova fudbala ne krije toliko magije kao Henningsvær Idrettslag stadion.

Smješten na udaljenom otočju Lofoten u Norveškoj, iza arktičkog kruga, ovaj je teren smješten na stjenovitom otočiću na kojem nema mjesta ni za nekoliko stajališta. Koristi se samo za amatere, nije se moglo igrati profesionalno jer bi lopte padale u vodu. Naravno, stadion ima rasvjetu kako bi djeca mogla igrati noću.

Stadion je dom kluba Henningsvær IL. Na stjenovitim otocima Arktičkog kruga nije uvijek lako pronaći prostor za igralište. No, unatoč nedaćama, klub je stvorio nešto spektakularno. Kako bi napravili stadion, uposleni u klubu su poravnali čvrstu plohu na jugu otoka Hellandsøya.

Oko ruba terena je asfaltna traka. Služi kao parking i kao tribina za publiku. Oko 500 ljudi može bez problema gledati utakmicu. Dovoljno je velik da podmiri potrebe Henningsværa, budući da na otoku nema toliko stanovnika. Gledanje utakmice naspram grebena otoka i valova Arktičkog mora nestvaran je prizor. Unatoč činjenici da je zimi malo dnevnog svjetla, lopta se i tada dalje kotrlja.

Krajolik je spektakularan i vrijedan otkrivanja. Upravo ovdje uz malo sreće i pogodne vremenske uvjete možete vidjeti polarnu svjetlost.

Ovo područje ima još jednu zanimljivost, a to je da možete uživati ​​u razdoblju u kojem su dani vječni. Tokom ljeta u tačkama južno od Antarktičkog kruga i sjeverno od Arktičkog kruga, uključujući sjevernu Norvešku, događa se fenomen ponoćnog sunca. Na Lofotskim otocima od 26. maja do 19. jula sunce ne zalazi, a od 7. decembra do 5. januara sunce ne izlazi iznad horizonta.