Odlukom Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo ovogodišnji dobitnik nagrade za humanost u sportu "Želimir Vidović Keli" odlazi u ruke Elviru Karaliću.

Elvir Karalić je član Upravnog odbora Filantropskog foruma u Bosni i Hercegovini i idejni tvorac, osnivač i predsjednik Udruženja Pomozi.ba. Rođen 6. septembra 1980. godine u Travniku, Elvir Karalić je do 2012. godine obavljao poslove voditelja sektora za prodaju i podršku korisnicima u Air Aba BiH, te poslove direktora sektora za podršku korisnicima u kompaniji IZI mobile.

Pomozi.ba je osnovao 2012. godine s ciljem da kroz nesebičan humanitarni rad ličnim primjernom pokaže šta znači biti human, ali i potakne druge na humanost, solidarnost i saradnju.

"Slobodno možemo reći da je u tome i uspio. Karalić je putem svojih brojnih projekata i humanitarnih akcija za pomoć ugroženim kategorijama stanovništva, pomogao oko milion ljudi. Zahvaljujući kontinuiranom i predanom radu, strateškom razvoju i bezuvjetnoj transparentnosti, Pomozi.ba danas ima ogromno povjerenje bh. građana, kako u BiH, tako i u inostranstvu", saopćeno je iz FK Sarajevo.

Želimir Vidović Keli, legenda FK Sarajevo i čitavog grada, rođen je 17. novembra 1953. godine u Sarajevu. Na najveći bh. stadion stigao je u ljeto 1974. iz sarajevske Bosne. Debitovao je za prvi tim 14. augusta 1974. u utakmici kupa protiv ilidžanskog Igmana. Dres Sarajeva Keli je oblačio 241 put i pritom postigao 14 golova.

Keli je ubijen 17. maja 1992. godine u Nedžarićima. Poginuo je u humanoj misiji, prevozeći ranjenike iz sarajevskog naselja Dobrinja prema bolnici Koševo.

FK Sarajevo je od 2019. ustanovio nagradu koja nosi ime Želimira Vidovića Kelija kako bi trajno čuvali uspomenu na njega i njegovu humanost.