Ali ko će pjevati na ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva? Dva dana prije početka identitet umjetnika koji će nastupiti na stadionu Al Bayt, koji će biti domaćin uvodne utakmice Katar-Ekvador, još je misterija.

Rod Stewart , Dua Lipa i Shakira su negirali da neko od njih otvara Svjetsko prvenstvo, a do sada je potvrđeno samo jedno ime: Jungkook, jedan od članova grupe BTS . Na društvenim mrežama već je mnogo fotografija koje svjedoče o njegovom prisustvu u zemlji. Na ceremoniji će nastupiti solo.

Iako se čini da se Katar bori da predstavi veliko ime za ceremoniju otvaranja Svjetskog prvenstva, zemlja je daleko od toga da je bojkotiraju međunarodni umjetnici. Povodom takmičenja, u zemlji će se paralelno održavati dva festivala: Svjetska scena u Dohi i Aravia u Al Wakrahu na jugu zemlje.

A njihov program je takav da bi im imali na čemu zavidjeti drugi međunarodnim događajima. Black Eyed Peas, J. Balvin, Post Malone, Robbie Williams i Maroon 5 očekuju se na Svjetskoj sceni. Drugi festival će biti više fokusiran na elektronsku muziku, sa brojnim zvijezdama ovog žanra: David Guetta, Calvin Harris ili Afrojack , ali i Benny Benassi i Fatboy Slim.