Kasim Selimović novi je vlasnik kompleksa Muška voda kod Kladnja. Oživljava ovaj nekada popularni sportsko-rekreativni kompleks na planini Konjuh, u čije je renoviranje već uložio značajna sredstva.

˝Uskoro očekujemo i prve goste u našem kompleksu. Planom radova, razvoja i unaprjeđenja sadržaja, radit će se na izgradnji bazena, zoološkog vrta, biciklističkih staza, kao i sportskih terena. Želja nam je da ponudimo što više sadržaja našim gostima, da se što ugodnije osjećaju i da ovo ponovo bude jedno prepoznatljivo turističko odredište, bilo ljeti, bilo zimi. Mnogima je poznat značaj ove lokacije sa zdravstvenog aspekta, a mi ćemo se u našem kompleksu potruditi da prijatnom i ugodnom atmosferom, kvalitetnim sadržajima, smještajem, gastronomskom ponudom, toplinom od prijema do ispraćaja gostiju, postanemo prepoznatljivi i jedna od najreprezentativnijih turističkih destinacija na području Tuzlanskog kantona˝, kazao je Selimović.

Ovim je poduhvatom zadovoljan i Nedret Kikanović, predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla, koji je rekao da je ovo jedna od najznačajnijih investicija u privredu ovog kraja.

„Siguran sam da će ovo mjesto biti vrlo brzo prepoznato i među vodećim turističkim destinacijama ne samo na području Tuzlanskog kantona nego i cijele Bosne i Hercegovine.˝

Kompleks Muška voda kupljen je u martu ove godine, prilikom trinaeste javne prodaje za 1,4 miliona maraka. Na prvoj prodaji, koja je bila organizirana u oktobru 2017. godine, kompleks se prodavao za 3,43 miliona KM, ali nijedan kupac se nije javio.