Sport | 03.04.2023.

Harmonikaš u nogometu

Milan Tegeltija izabran za predsjednika Borca iz Banje Luke

Dva puta potkovani Milan Tegeltija trenutno je savjetnik predsjednika bh. entiteta Republika srpska Milorada Dodika, a njegova supruga Tijana i on u januaru 2022. godine završili su na američkoj crnoj listi zbog, kako su naveli iz State Departmenta, visoke korupcije u periodu kada je obnašao funckiju predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV)

R. I.

Na večerašnjoj sjednici Skupštine Fudbalskog kluba Borac iz Banje Luke Milan Tegeltija jednoglasno je izabran za predsjednika.

Na mjestu predsjednika Borca naslijedit će Stojana Malbašića, koji je sredinom prošlog mjeseca zajedno sa svim članovima Upravnog odbora podnio ostavku.

Dva puta potkovani Milan Tegeltija trenutno je savjetnik predsjednika bh. entiteta Republika srpska Milorada Dodika, a njegova supruga Tijana i on u januaru 2022. godine završili su na američkoj crnoj listi zbog, kako su naveli iz State Departmenta, visoke korupcije u periodu kada je obnašao funckiju predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV).

Milan Tegeltija se vraća u Borac jer je on i ranije bio član Upravnog odbora ovog kluba, tj. 2010. i 2011. godine, kada je Borac osvojio duplu krunu.

Borac je trenutno drugoplasirani na tabeli Premier lige BiH, tj. zaostaje nedostižnih 14 bodova za Zrinjskim iz Mostara.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Selektor Doborac odredio bh. rukometaše za duele s Portugalom

Laktaši predstavljaju Srbiju, za Fantome je neuspjeh sve osim titule prvaka Evrope

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Kroz nogomet se godišnje opere 140 milijardi dolara