Niz je nezakonitih odluka, imenovanja, konkursa... koje je u dvije godine svog mandata na vlasti provela i osmislila takozvana „trojka“. Uostalom, nezakonito su, suspenzijom ustava i suspenzijom političke volje cijelog jednog naroda i instalirani u vlast, nametnuti po volji svojih mentora iz zapadnih ambasada. Svakome ko ima i zrno soli u glavi bilo je jasno zašto se mogu ponašati bahato, radeći onako kako im je rečeno a ne kako je zakonskim regulama priopisano, no sada je stigla i definitivna potvrda. Zapalo im, imaju političku diplomatsku zaleđinu pa im se, jednostavno, može.

Podsjetimo, istekao je prošle sedmice rok do kojeg su se mogli prijavljivati kandidati za izbor četiri člana Upravnog odbora RTV Federacije BiH koji bi onda imenovali novog direktora tog medija. Po zakonu, nije moguće izabrati u jednoj godini četiri člana UO, zakonom je propisao da se svake godine može birati po jedan član UO.

No, kako je „trojki“ stalo da pod svoju kontrolu stave Javni servis i pomognu u toj nakani i HDZ-u da instalira svog čovjeka u UO, odlučili su prekršiti zakon. Pravi deja vu, nakon desetak godina opet vlada Nermina Nikšića i opet rasprava o izboru članova UO. Povratak u vrijeme kada je Jasenko Selimović, tada šef Kluba poslanika SDP-a u federalnom Parlamentu, objašnjavao zašto krše zakonske procedure u izboru članova UO: „Znam da nije po zakonu, al' nama se žuri!”

Sada im se opet žuri pa su se prilikom raspisivanja konkursa pozvali na nekakve prelazne odredbe zakona iako je svakom studentu sa prve godine prava jasno da je to nemoguće i da će takva odluka, kao i sve do sada, pasti na sudu. No, kada iza sebe imaš ambasade onda je moguće raspisati konkurs kojim se na ilegalan način žeče imenovati članovi UO i onda doći u podcast portala Klix i pojasniti da to rade zato što im se može. Odnosno, kako je to kazao Mirsad Čamdžić, visoki zvaničnik Naše stranke, zato što su – u mogućnosti!? Ko ne vjeruje, eto ispod snimak pa neka posluša...