Nakon njemačkog izdanja, početkom 2021. godine publicirano je i englesko izdanje romana „Ključ besmrtnosti“ Harija Slipičevića, mostarskog filantropa s holandskom adresom. Tokom 2018. godine ovaj je roman bio jedna od najprodavanijih knjiga u Bosni i Hercegovini. Hari Slipičević rođen je u Mostaru 1968. godine, gdje se i školovao.

Od 1996. godine živi i radi u Holandiji, gdje se uspješno bavi biznisom. Do sada je objavio tri knjige: Biseri od kamenaMostarac lavljeg srca i roman Ključ besmrtnosti. Riječ je o kriminalističkoj priči s dobro uvezanim akcionim dionicama, što njegov roman svakako izdvaja iz savremene bosanskohercegovačke produkcije.

Ova priča vodi čitaoca na put do drevnog Egipta kombinirajući dva zaseba narativna toka u izuzetnu književnu cjelinu punu obrata i iznevjeravanja horizonata čitaočevih očekivanja.

„Iskoristio sam svoje veoma dobro poznavanje historije i poigrao se s čitaocem dajući mu šansu da sam odluči da li su se neki historijski događaji dešavali baš kao u historijskim knjigama ili, možda, onako kako u mom romanu piše. Stvarnost u kojoj živimo, koju vidimo očima i koja je sačinjena od svakodnevnih rituala, prijatelja, rođendana, godišnjica, odlazaka na posao i gledanja TV-a, prema kojoj smo formirali našu sliku svijeta, nije jedina. Znaju li ribe u okeanu za svijet kopna i sva njegova čuda?“, kazao je Slipičević u intervjuu za Stav prije dvije godine.