Međutim, ubrzo nakon toga upao je u nevolje: novac je zapravo bio od mladog para koji je, da bi kupio kuću, greškom prebacio novac na pogrešan račun . Sada se reperu sudi za pronevjeru tog novca i vjerovatno će biti osuđen 2. decembra, piše Daily Mail.

Abdel se probudio skoro kao milioner. “Upravo sam se probudio i vidio novac,” rekao je policiji. Odmah je počeo da troši. Kupio je zlatne poluge u jednoj prodavnici u Sydneyu u vrijednosti oko 600.000 dolara, preko 110.000 dolara u dragocjenim kovanicama u radnji u Brisbaneu. Kasnije je kupovao odjeću od Uniqla, kozmetiku iz Meke i devize.

Abdel Ghadia pojavio se u srijedu na lokalnom sudu Burwood u Sydneyu gdje se izjasnio krivim po dvije tačke optužnice za prisvajanje sredstava iz zločina. Sud je pojasnio da je par (koji je ostao anoniman za štampu) bio u završnoj fazi kupovine novog doma kada su greškom prebacili 759.314 funti Ghadiju, umjesto na račun Commonwealth banke na koji su trebali poslati. Kada su otkrili grešku, par je bio užasnut i poduzeo je pravni postupak da povrati sredstva.

Abdel Ghadia je australijski reper poznat na Youtubeu kao Slimmy. O tome šta mu se desilo napisao je i rep pesmu: "Detektivi nude ponude, gdje je otišao NOVAC. Presreću sve moje telefonske pozive, ali ja govorim drugim jezikom!!". Ghadia je izdao album i nastupa na raznim mjestima. U knjizi o nezavisnim reperima objavljenoj 2018. Ghadia je opisan kao skromni mladić koji je imao veliku budućnost u muzici i kao umjetnik i kao pisac.

Ghadia trenutno podliježe restriktivnim mjerama koje mu zabranjuju prilazak u blizinu međunarodnih aerodroma i ima policijski sat od 22 do 7 ujutro. Presuda će mu biti izrečena 2. decembra.