Juniorska vaterpolo reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz od Češke (10:6) u Trebinju, u meču 3. kola kvalifikacijske runde za Evropsko prvenstvo.

Tako su naši vaterpolisti propustili priliku da pobjedom gotovo osiguraju plasman na prvenstvo Starog kontinenta, nakon što su u prva dva meča savladali Veliku Britaniju i Finsku, prenosi Klix.

BiH sada preostaje još da odigra meč posljednjeg kola protiv Francuske, gdje će imati novu šansu da izbori plasman na Euro. No, jasno je da je pred BiH jako težak zadatak budući da su Francuzi apsolutni favoriti u tom duelu.

Iz četiri kvalifikacione grupe će se na Euro plasirati ukupno sedam selekcija - po dvije iz grupa A (u kojoj je BiH), B i C, a jedna iz D. Ostaje da vidimo hoće li na kraju među njima biti BiH.

BiH je danas nastupala u sastavu: Kijan Hajrulahović, Aleksej Mihajlović, Tarik Kočan, Rijad Hurko, Aleksej Milenković, Danin Bašić, Aleksa Bjelica, Adnan Hrković, Jovan Tešić, Marko Lagundžić, Viktor Glavić, Danin Kahrić, Luka Jagodić, Tarik Komarica i Gojko Janković. Selektor je Stevan Nonković.