Tokom posjete Bejrutu, iranski ministar vanjskih poslova Abbas Araqchi obećao je oštriju odmazdu ako Izrael napadne Iran kao odgovor na raketni baraž u utorak. Na konferenciji za novinare rekao je da je napad “legitimna samoodbrana zasnovana na Povelji UN-a”.

“Za razliku od Izraela, koji gađa stambena područja, mi smo napali samo vojne centre,” rekao je Araqchi. “Ne namjeravamo nastaviti napade osim ako cionistički režim ne odluči nastaviti svoje napade.”

Rekao je da njegovo prisustvo u gradu koji je pod bombardovanjem signalizira podršku Irana Hezbollahu i izrazio podršku za primirje u Libanu, pod uslovom da Hezbollah odobri i da se istovremeno sprovede primirje u Gazi.

U međuvremenu, Al Jazeera je snimila izraelski helikopter koji prevozi ranjene vojnike iz graničnog područja južnog Libana do bolnice Rambam u gradu Haifi.

Snimci su uslijedili nakon što su izraelski mediji izvijestili o teškoj sigurnosnoj situaciji na sjevernom frontu, odnosno, na granici s Libanom.

Izraelski mediji često koriste izraz „teška sigurnosna situacija“ kada među izraelskim snagama ima mrtvih ili povrijeđenih.

Libanski Hezbollah objavio je da je detonirao eksplozivnu napravu „Sajil“ protiv izraelske pješadijske jedinice koja je pokušala da se infiltrira prema selu Yaroun, te je rekao da je među njima bilo poginulih i ranjenih.

Hezbollah je u četvrtak, također, objavio da je navođenom raketom pogodio izraelski tenk Merkava, kao i grupu izrelskih vojnika u blizini sela Odaisseh.

Spomenuo je da su njegovi borci detonirali eksplozivnu napravu protiv snaga Golani brigade koje su pokušavale zaobići i ući sa zapadne strane sela te da je i među njima bilo ubijenih i ranjenih. Izraelski mediji objavili su da su dva vojnika ubijena, a više njih ranjeno.