Zastupnik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Skupštini Kantona Sarajevo Igor Stojanović jedan je od onih koji su dosta uložili u vlastitu promociju pred izbore 2. oktobra. On je i u ovom izbornom ciklusu kandidat SDP-a za isti nivo vlasti te je odlučio potencijalnim glasačima najprije se predstaviti predizbornim spotom.

U tom spotu on se referira na svoj prošli život košarkaša, tj. igra ulogu košarkaškog trenera, a ostatak kandidata s liste za Skupštinu KS su igrači. Igor Stojanović poručuje da "akcija kreće iz Centra", Alen Tucaković ima zadatak da "okupi bazu" i "animira glasače", a nakon toga treba dodati loptu Belmi Kapo koja "ubrzava igru".

Dobar dio javnosti ovaj potez Igora Stojanovića ocijenio je poprilično nekreativnim načinom za pridobijanje glasača. I dok je komentiranje njegovog predizbornog spota trajalo, on je uspio napraviti ozbiljan gaf. Naime, Dževad Mahmutović, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice te doktor pravnih nauka, došao je u posjed promotivnog letka Igora Stojanovića koje je njegov tim slao na kućne adrese u glavnom gradu.

Igor Stojanović je na ko zna koji način i vodeći se ko zna kojim kriterijima napravio bazu svojih potencijalnih glasača i uspio je, što će morati objasniti, doći u posjed njihovih ličnih podataka te im je na kućna vrata slao svoj promotivni materijal. Tako se na jednom letku član SDP-a obraća "dragom Ragibu", kojeg je poznavao Dževad Mahmutović i za kojeg je kazao da je preselio na ahiret prije dvije godine, u kojem ga poziva da svoj glas da njemu i izražava nadu da ga je njegov letak dočekao "u dobrom zdravlju". 

Igor Stojanović je ovim potezom pokazao da mu se vraški žuri jer nije imao vremena provjeriti kome šalje promotivni materijal. Osim toga, čini se da mu nije bio problem ni zloupotrijebiti lične podatke, pa biti i kažnjen zbog ovog čina, samo kako bi se na još četiri godine dočepao skupštinske stolice. Ostaje da se vidi hoće li biti poduzeti potrebni koraci kako bi se utvrdilo na koji način je bivši košarkaš dolazio do imena i prezima i adrese ljudi.