Udruženje Pomozi.ba danas je u svojim prostorijama, u Ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8 u sarajevskom naselju Čengić Vila, organiziralo još jedan Humanitarni bazar, koji je i ovaj put pobudio zanimanje velikog broja građana.

Kako je Feni kazala glasnogovornica Pomozi.ba Maja Arslanagić, u ovom su udruženju zadovoljni odzivom građana i iskazanim interesom za ovaj vid humanitarnog djelovanja.

"Kao i svaki put, veliki broj ljudi od samog jutra je s nama, a bazar traje do 17 sati, tako da vjerujem da ćemo prikupiti značajan iznos novca za naše humanitarne akcije", istakla je Arslanagić.

Podsjetila je kako se na bazaru, kao i do sada, mogu naći nove i polovne stvari, te da se uglavnom radi o odjeći, obući, igračkama, knjigama, kućnim potrepštinama… Glasnogovornica Pomozi.ba istovremeno navodi da svi oni koji su u prilici mogu pomoći uspjehu najnovijeg humanitarnog bazara, napominjući kako su cijene vrlo povoljne i simbolične.

"Oni koji nisu u mogućnosti da nešto kupe, svakako, mogu doprinijeti tako što će donijeti/donirati dobro očuvane  stvari koje su im u kući suvišne", podsjetila je Arslanagić, navodeći kako će ti predmeti biti iskorišteni za prodaju na narednim bazarima, ili uručeni ljudima u potrebi.

Kao i do sada, prihod od prodaje ostvaren na humanitarnim bazarima namijenjen je oboljelim i socijalno ugroženim korisnicima.

Iz Udruženja Pomozi.ba napominju kako ovaj već tradicionalni oblik humanitarnog djelovanja (bazari se održavaju jednom mjesečno), ne bi bio moguć bez angažmana vrijednih volontera koji su pomogli u pripremi i realizaciji ovomjesečnog bazara, kao što to nesebično čine i u sklopu drugih humanitarnih aktivnosti ovog udruženja.