Društvo | 09.07.2022.

Nastavljen put prema Srebrenici

Hiljade učesnika “Marša mira” stiglo u Mravinjce

“Put je bio vrlo zahtjevan, a mi smo ga, hvala dragom Allahu, savladali bez ikakvih problema. Jučer smo pošli iz Nezuka. Cijenim da je u koloni bilo 3.000-3.500 ljudi. Sve planirane aktivnosti koje smo jučer imali smo realizirali“, rekao je Amir Kulaglić, predsjednik pododbora za "Marš mira" 2022. godine.

R.I.

Amir Kulaglić, predsjednik pododbora za "Marš mira" 2022. godine kazao je kako su bez problema završili drugi dan "Marša mira" na pravcu Liplje – Mravinjci.

Izrazio je zadovoljstvo načinom na koji je sve proteklo.

“Put je bio vrlo zahtjevan, a mi smo ga, hvala dragom Allahu, savladali bez ikakvih problema. Jučer smo pošli iz Nezuka. Cijenim da je u koloni bilo 3.000-3.500 ljudi. Sve planirane aktivnosti koje smo jučer imali smo realizirali“, rekao je Kulagić.

Dodao je kako su održana četiri časa historije s važnim informacijama o historijskim događajima prije skoro tri decenije.

Jutros su nakon sabah i bajram-namaza, simbolično zaklali kurban i oko 8.30 sati krenuli prema Mravinjcima.

“Moram izraziti zadovoljstvo da je put protekao u najboljem redu iako je jutros bila velika kiša. Pokisli smo, kasnije je bilo sunca, ali kolona je dobro podnijela cijeli put. Iako je ovo najteži dio i najzahtjevniji prema učesnicima 'Marša mira', mi smo ga dobro podnijeli. Kolona je bila vrlo kompaktna”, kazao je Kulaglić.

Zahvalio je svim građanima mjesnih zajednica kroz koje su prošli, a koji su im pružili pored moralne podrške, vodu, hranu, voće i kolače.

Mensur Hadžibeganović, koordinator zdravstvenih aktivnosti na "Maršu mira" rekao je kako su u ova dva dana imali poprilično lagane dane što se tiče djelovanja medicinskih timova.

“Imali smo nekih tristotinjak intervencija koje su bile uglavnom manje. Nismo imali potrebe za podizanjem helikopterskih jedinica. Nismo imali potrebe za nekim posebnim zbrinjavanjem. Sve je proteklo u nekom opuštenom i najboljem redu”. rekao je Hadžibeganović.

Očekuje da bi sutra mogao biti i veći broj učesnika, a timovi su spremni i na to.

“Imat ćemo dovoljno naših ekipa, kako volontera Crvenog križa na terenu, tako i medicinskih timova koji će biti u mogućnosti da to zbrinu na najbolji mogući način”, rekao je Hadžibeganović.

(Izvor: Anadolu Agency)

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Slavko Ećimović i drugi zaboravljeni prijedorski ljiljani zlatni

Hfz. dr. Senaid Zajimović za Stav: Vakufska imovina u Banjoj Luci može se vratiti isključivo donošenjem Zakona o restituciji

Posjeta Cara i Kralja Franje Josipa I Bosni i Hercegovini 30. maja 1910. godine

Klanjana dženaza Azri Spahić