“Bićemo strpljivi. Čekaćemo uvijek otvorenog srca i otvorenih ruku s pitanjem: Jesmo li braća? A ako neko neće da budemo braća, ako neko hoće više da liči na Turke, onda bogami u budućnosti, prema njima ćemo kao i prema Turcma postupati”.

To je izjavio predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević prilikom obilježavanja 166. godišnjice o Bitke na Grahovcu.

Sve ovo se vidi na snimku koji kruži društvenim mrežama.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević otvoreno ne prijetio Crnogorcima “da će završiti kao Turci.”

On je održao skandalozan govor na Spasovdan na Grahovcu. Osim govora mržnje, uputio je i prjetnje Crnogorcima, poručivši im da će sa “onima koji ne priznaju da su braća sa Kovačevićem i njemu sličnima, postupati kao sa Turcima”.

“Bićemo strpljivi i čekaćemo uvijek otvorenog srca i ruku, sa pitanjem, jesmo li braća? Ako neće da budemo braća, ako neko hoće da više liči na Turke onda ćemo prema njima u budućnosti prema njima kao prema Turcima postupati”, naveo je između ostalog Kovačević.

Nastavio je riječima u kojima kaže da su Crnogorci neznaveni.

“Nije im otvoren put ka istini. Više liče na tuđina nego na sebe. Što je Njegoš govorio, “zarobili su sebe u tuđinama.” Radićmo na tome da se i oni sjete naše slave i slave naših predaka. Da i oni zajedno sa nama uznose Bogu molitvu kao mi danas, i kao što su to hrišćanski ratnici srpske vojske Crnogoraca i Hercegovaca na Grahovcu prije 166 ljeta”, kazao je Kovačević.

Kako u ovim porukama osim govora mržnje i elemenata prijetnji, ovim slučajm bi hitno trebalo da se pozabave nadležni državni organi, piše CdM.