Damir Džumhur nedavno je tokom nastupa u Banjoj Luci nosio dres koji je na sebi imao crvenu, plavu i bijelu liniju, što asocira na boje zastave bh. entiteta Rs. 

Nije se to svidjelo nekim ljubiteljima sporta u našoj zemlji, a bh. teniser je tokom novog nastupa u gradu na Vrbasu ponovo izašao u istoj majici.

Džumhur je sada objasnio o čemu se radi, piše Faktor.

- To je bila kolekcija sponzorskih dresova u kojima sam igrao od Australian Opena do Roland Garrosa. Zašto sada opet igram u istoj kolekciji? Pa ja sam jako sujevjeran i imam nekih milion "mozganja" oko tih stvari. Moram reći da sam u ovoj kombinaciji najbolje igrao cijele godine. Kad sam imao rezultatske krize, odlučio sam da opet promijenim dres i ponovo sam počeo da igram dobro s tom kombinacijom. Ja kažem, kad ti ide dobro, onda ne mijenjaš. To je tako. Dobro je pitanje, na mjestu...Ljudi ako žele da izazovu neku mržnju, mogu to da naprave u bilo čemu, pa će tako naći i u opremi - rekao je Džumhur.

Sarajlija je jučer izborio nastup u četvrtfinalu čelendžera Banja Luka Open. On je među osam najboljih stigao zahvaljujući eliminaciji hrvatskog predstavnika Duje Ajdukovića sa 2:0 u setovima. Džumhur će danas za polufinale igrati igrati ponovo sa Hrvatom - Dinom Prižmićem, osvajačem Roland Garrosa u juniorskoj konkurenciji.