Fudbaleri Rudara plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas savladali Borac iz Banjaluke. 

Prijedorčani su slavili u penal-lutriji, a nakon što je osnovnih 90 minuta završeno bez pobjednika - 1:1 (ukupno 7:6). Tragičar je kapiten Subić koji je u osmoj seriji pogodio stativu i tako označio početak slavlja Prijedorčana.

Utakmica u Prijedoru počela je minutom šutnje, te je na taj način odata počast žrtvama razornog zemljotresa u Turkiye i Siriji.

Prvi je zaprijetio Borac, ali je Jurilj očajno šutirao iz solidne pozicije.

Domaći su poveli u 13. minuti. Sa vrha kaznenog prostora precizno je šutirao Aleksandar Demonjić i pogodio desni ugao gola Borca.

Nakon toga uslijedili su još jači napadi Banjalučana, ali se Rudar uspješno branio do 43. minuta. Nakon prekida ubacio je Ninković, a Piščević je glavom pogodio za 1:1.

U drugom dijelu svjedočili smo pravoj drami. Sudija Kesić u samo dvije minute isključio je dvojicu igrača Rudara. Prvo je put u svlačionicu pokazao Sejaku, a potom i strijelcu Demonjić.

Istovremeno, na tribinama smo svjedočili novim incidentima. Prvo su navijači oba tima skandirali "Kosovo - Srbija", a potom su pominjali i ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, što se moglo čuti u TV prijenosu. Utakmica nije prekinuta, a samo je službeni spiker pozvao na "dostojanstveno navijanje"...
Borac ni sa dvojicom igrača više nije uspio postići gol za prolaz dalje, nego se pristupilo izvođenju penala.

Glavni sudija u Prijedoru bio je Dragan Kesić iz Bosanske Gradiške, sa pomoćnicima Božidarom Rustićem (Bosanska Gradiška) i Davorom Maksimovićem (Doboj). Četvrti sudija bio je Dragan Todić (Doboj), delegat Ilija Smiljanić (Nova Topola), a kontrolor suđenja Predrag Stankić (Bijeljina).