Tetris | 02.10.2022.

Veliki odziv

Dijaspora čeka u redovima da glasa u ambasadama i konzulatima

Pord Osla, Frankfurta pristigle su fotografije i iz Den Haaga, Stuttgarta, a najveće gužve su zabilježene ispred konzulata u Minhenu.

R. I.

Centar za dijasporu "Mreža" objavio je na svojoj Facebook stranici niz fotografija birača u bosanskohercegovačkoj dijaspori koji čekaju u redovima ispred ambasada i konzulata.

- U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Oslu jutros u 07:00 sati je otvoreno biračko mjesto. Predstavnici "Mreže" koji rade kao posmatrači šalju nam fotografiju i veliku kolonu građana koji strpljivo čekaju svoj red za glasanje. U Generalnom konzulatu Bosne i Hercegovine u Frankfurtu pristiže sve više glasača iz okolnih gradova - navode iz Centra za dijasporu "Mreža".

Pord Osla, Frankfurt pristigle su fotografije i iz Den Haaga, Stuttgarta, a najveće gužve su zabilježene ispred konzulata u Minhenu.

Ovaj uspjeh je ruzultat višemjesečnog rada Centra za dijasporu "Mreža", partnerskih organizacija i drugih u cilju motivacije birača u dijaspori da se odazovu na izbore.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

SOLJENJE TUĐIH RANA: Dodik bi 2. maja da položi cvijeće u Potočarima

DA NIJE TUŽNO, BILO BI ŽALOSNO: U Vladi FBiH slave godinu dana svoje vlasti

Konaković najavio konferenciju: Danas ćemo detaljno o pravosudno-medijsko-policijskoj mafiji

Nakon optužbi na račun supruge: Španski premijer Sanchez razmišlja o ostavci