Kako se navodi u opemeni, CBBiH traži isplatu naknade za štetu koju trpi zbog kršenja obaveza od Općine Centar i to u iznosu od 450.137,92 KM.

“Napominjemo da, zbog kontinuiranog kršenja ugovornih obaveza te svjesnog i namjernog opstruiranja realizacije svrhe Kupoprodajnog ugovora od strane Općine, Klijent također razmatra i mogućnost raskida Kupoprodajnog ugovora, u kojem slučaju će ukupno potraživanje Klijenta prema Općini biti uvećano za iznos od 9.468.510,51 KM”, navodi se. Ovu vijest je na svome Facebook profilu objavio bivši načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić.

Podsjetimo, Centralna banka BiH je kupila parcelu pored parka Hastahana, gdje je donedavno bio parking, i tu namjeravala izgraditi poslovni objekat za potrebe ove institucije, te urediti park kao cjelinu. No, načelnik Mandić i Općina Centar opstruiraju izdavanje dozvola za gradnju. Nudili su i zamjenske lokacije, ali i to na tuđoj zemlji. Mandić je cijelu kampanju za izbore za načelnika općine bazirao upravo na Hastahani obećavajući da će “spasiti Hastahanu” i riješiti problem sa Centralnom bankom. Čini se da će Hastahanu spasiti na način da pokopa Općinu.