Lejla Zildžić, supruga federalnog zastupnika Salke Zildžića, posjetila je danas supruga u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Užicu. Njemu je određen pritvor nakon što je u nedjelju uhapšen na graničnom prijelazu Bajina Bašta, jer je kod njega pronađeno oružje i municija.

“Vidjeli smo se, Salko je dobro i radi se na tome da što prije izađe”, rekla je Lejla Zildžić za Faktor.

Zlidžić je, kako saznajemo, zaboravio da u automobilu ima pištolj za koji ima dozvolu u Bosni i Hercegovini te je krenuo da pređe granicu sa Srbijom.

Iz Ambasade Bosne i Hercegovine u Beogradu navedeno je da su danas zaprimili obavještenje Okružnog zatvora u Užicu da je državljanin Bosne i Hercegovine Salko Zildžić lišen slobode na teritoriji Republike Srbije zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Državljanin Bosne i Hercegovine Salko Zildžić, dodaje se u saopćenju, zatražio je danas da se o njegovom lišavanju slobode obavijesti Ambasada Bosne i Hercegovine u Beogradu te je izrazio želju “da ga posjeti predstavnik Ambasade u pritvorskoj jedinici, što će biti i učinjeno u toku sutrašnjeg dana”.

Iz Ambasade Bosne i Hercegovine u Beogradu kazali su da će informacija o posjeti pritvorenom licu biti dostavljena Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.