Na društvenim mrežama jučer se pojavio jedan videosnimak iz automobila koji je zabilježio vozač dok je slušao BH Radio 1, prenosi Oslobođenje.
Njemu je pažnju privukla pjesma koja je emitovana na ovoj stanici, a riječ je o poznatoj patriotskoj pjesmi iz doba agresije na BiH "Branioci Sarajeva". Pjesma je na BH Radiju 1 emitovana jučer oko 18 sati.

Nju je napisao i otpjevao Nazif Gljiva, a kasnije su je prepjevali i neki drugi pjevači.

U komentarima na objavu bilo je razlitičih mišljenja.

"Iako ništa sporno u pjesmi nema, nadam se da čovjek neće nastradati radi ovog".

"Napokon bosanska muzika na Bosanskoj radio-stanici".

"Bolesna nacija kojoj se identitet rađa ‘92 u ratu protiv Srba i Hrvata".

"Neverovatno je da ste, iako je 2024.godina, ostali primitivna balijska g***a..."

U jednom od komentara označena je i nekadašnja direktorica BH Radija 1, Pejka Medić, koja je ranije svojim stavovima izazivala mnogo pažnje.

- Na čelu BH radija je Srbin iz Republike srpske, u UO BHRT-a sjede dva člana iz Republike srpske, savjetnik generalnog direktora je Srbin iz Republike srpske. Koliko košta obraz? Da li vas je sramota i kako mislite živjeti među svojim narodom?, upitala je Medić ljude iz reda srpskog naroda koji se nalaze u rukovodstvu BHRT-a povodom snimka sa društvene mreže X.

Inače, Medić je poznata po svojoj podršci presuđenim ratnim zločincima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, a sa mjesta direktorice smijenjena je zbog nacionalističkih ispada. Tako je, recimo, zabranila emitovanje radio emisije povodom obilježavanja 30. godišnjice opsade Sarajeva, autora Amira Sužnja.