Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je prvu pobjedu nakon čak 656 dana, što je najgori niz bez pobjede u historiji reprezentativnog fudbala. 

Izabranici bugarskog trenera Peteva u prijateljskom meču protiv Kuvajta, slavili su sa 1:0 pogotkom Smaila Prevljaka. Utakmica je odigrana na Bilinom Polju u Zenici pred svega nekoliko stotina navijača, što dovoljno govori koliki interes u bh. javnosti trenutno "vlada" za reprezentativnim fudbalom.

Sa potpuno izmijenjenim sastavom u odnosu na onaj od prije nekoliko dana u susretu sa Francuskom, reprezentacija se u prvom poluvremenu dosta mučila sa Kuvajtom, koji ruku na srce ne spada ni u red osrednjim fudbalskih selekcija. 

Nešto bolja igra nastupila je u posljednjih dvadesetak minuta kada selekcija Bosne i Hercegovine postiže pogodak za prvu pobjedu nakon skoro dvije godine. 

Blijeda partija i nastavak "isprobavanja" igrača postali su gotovo sastavni dio strategije Peteva, koji se u konačnici zadovoljno smijao na kraju utakmice. 

Naredni susret Bosna i Hercegovina igra već za tri dana, kada ih u okviru kvalifikacija očekuje meč sa izuzetno ozbiljnim Kazahstanom.