U Dječjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu jutros je preminula djevojčica koja je bila teško povrijeđena u masovnoj pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja, potvrđeno je srbijanskim medijima u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, javlja Anadolija.

Djevojčica koja je bila teško povrijeđena i najteži pacijent poslije masovne pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" deseta je žrtva pucnjave do koje je došlo 3. maja.

Kako je saopćeno iz Ministarstva zdravlja Srbije, pacijentkinja koja je s teškim povredama glave opasnim po život bila zbrinuta u Univerzitetskoj dječjoj klinici u Tiršovoj, preminula je jutros i pored hitne hirurške intervencije i svih preduzetih mjera intenzivnog liječenja.

Ministrica zdravlja Danica Grujičić u svoje i u ime Ministarstva zdravlja izrazila je iskreno saučešće porodici nastradale djevojčice.

U masovnoj pucnjavi u školi na Vračaru, koja se dogodila 3. maja, trinaestogodišnji dječak Kosta Kecmanović, učenik sedmog razreda te škole, hicima iz vatrenog oružja ubio osmero đaka i čuvara škole, dok su ranjeni nastavnica i šest učenika među kojima je bila i djevojčica koja je preminula jutros.