Andres Iniesta u 40. godini života odlučio je okončati igračku karijeru. Fudbaler koji je postigao gol koji je Španiji donio titulu prvaka svijeta povlači se iz fudbala nakon uspješne karijere.

Bivši igrač Barcelone svoj će posljednji oproštaj objaviti osmog oktobra, prenose španski sprtski mediji. Iniesta je na svojim društvenim mrežama objavio objavu s naslovom Uskoro u kojoj se može vidjeti kako muškarac s kapuljačom slika mural s njegovim likom.

Ovom objavom Iniesta se oprašta od profesionalne karijere u kojoj je postao osoba koja je postigala najvažniji pogodak u historiji španskog fudbala. Bilo je to u finalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Karijeru završava u Emirates Clubu, timu lige Ujedinjenih Arapskih Emirata, nakon što je osvojio sve sve osim Zlatne lopte. S FC Barcelonom je osvojio sve (četiri Lige prvaka, tri Svjetska klupska prvenstva, devet Liga, tri Evropska superkupa, šest španskih Kupova i sedam španskih superkupova).

Iniesta je također osvojio sve s repreuentacijom, dva evropska prvenstva i Svjetsko prvenstvo na kojem je zabio gol u produžecima protiv Nizozemske. Za sada ćemo morati pričekati do osmog oktobra kako bismo saznali sve detalje oko njegovog odlaska u penziju i planove za budućnost.