U subotu 01.06.2024. godine, u prostorijama Općinske organizacije SDP BiH Velika Kladuša, održan je sastanak političkih subjekata okupljenih oko Platforme "Zajedno za Veliku Kladušu". Tokom sastanka, pet političkih stranaka se usaglasilo oko zajedničkog kandidata za načelnika općine Velika Kladuša na Lokalnim izborima koji će se održati u oktobru ove godine. Ime zajedničkog kandidata je Amir Purić, a podržali su ga politički subjekti SDA, SDP, DNZ - Krajiška stranka, Naša stranka i DF.

Podrška nije stigla od političkih subjekata NIP i NES. Predstavnici NES-a su saopćili stav organa stranke da će sa svojim stranačkim kandidatom ući u trku za načelničku poziciju te su napustili sastanak, mada su u jednom periodu dali podršku za zajedničkog kandidata, ali to nisu potvrdili na jučerašnjem sastanku, dok su predstavnici NiP-a bili pri stavu da mogu podržati samo onog kandidata kojeg podrže sve stranke potpisnice Platforme.

Predstavnik Nezavisne liste obavijestio je prisutne da se ova grupacija nije prijavila za predstojeće izbore, te samim tim ne mogu ni učestvovati u konačnoj odluci oko zajedničkog kandidata. Politički subjekti koji su podržali Amira Purića za zajedničkog kandidata za načelnika općine Velika Kladuša na predstojećim izborima pozivaju i ostale političke subjekte da se pridruže ovom projektu za dobrobit građana, a koji to od njih sigurno i očekuju.