Navijači Zrinjskog sukobili su se sa albanskom policijom ispred stadiona AIR Albania nakon završetka utakmice protiv Tirana u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Na videu koje je objavio Euronews Albania vidi se da navijači bacaju predmete poput stolica i staklenih flaša u pravcu policije. U međuvremenu, policija je upotrijebila suzavac da rastjera navijače.

Nekoliko navijača je nakon intervencije policije privedeno u stanicu.

Izvori Fax News-a navode da su neki navijači povrijeđeni od staklenih boca kojima su gađali albanske policajce, dok je policija upotrijebila suzavac da rastjera fanove. Navodi se kako je jedan policajac povrijeđen.

No, jedan snimak Fax Newsa pokazuje kako albanski policajcu brutalnu tuku uhapšene navijače Zrinjskog. Na snimku se vidi kako ih šutiraju nogama dok leže na podu...

Portal Shqiptarja piše da su policajac i jedan navijač zbrinuti u bolnicu i da su van životne opasnosti, a da je uhapšeno 25 navijača.

Zrinjski je slavio sa 1:0 golom Nemanje Bilbije i ima velike šanse da u revanšu pred domaćim navijačima u Mostaru izbori prolaz u treće pretkolo.