Politički perverzni su zahtjevi "Naše stranke" za smjenom ministra MUP-a TK zbog sigurnosne situacije, dok se Sarajevo - kojim oni vladaju na svim nivoima - pretvorilo u Gotham city, a njihovi Katica i Uk iako bi željeli to biti, ipak nisu Batman i Robin.

Nevine žrtve na sarajevskom asfaltu kao uobičajena rubrika u crnoj hronici, činjenica da građane Kantona Sarajevo umjesto alarma redovno bude detonacije eksplozivnih naprava, pucnjave u saobraćaju koje postaju uobičajene, te droga koja se rastura na svakom čošku Kantona Sarajevo, to je sigurnosna slika Kantona Sarajevo od kada Trojka vlada njime.

To sve, ali i puno više, nije bilo dovoljno rukovodstvu Skupštine Kantona Sarajevo u kojem se nalazi i "Naša stranka" da zakaže hitnu tematsku sjednicu na temu sigurnosti, a koju su tražile 3 opozicione stranke.
Toliko o empatiji i osjećaju odgovornosti, a o ostavkama naravno nema ni riječi.

Međutim, to i ne čudi s obzirom da su sve jasnije bliske veze vlasti u Kantonu Sarajevo sa domaćim i međunarodnim narkokartelima, pa bi borba protiv istih vlast dovela u nezavidnu poziciju borbe protiv svojih finansijera.

Dvije izjave sa press konferencije "Naše stranke" posebno "paraju uši".

Prva je zamjerka na račun toga što je ministar MUP-a TK svršenik medrese.
Valjda u njihovom sistemu vrijednosti svršenici medrese mogu samo biti optuženici, a nikako ne ministri, posebno ne ministri MUP-a.

To vrijeme je, "drugovi i drugarice", odveć na smetljištu historije, a tamo će i ostati.

Druga je, što očito više nisu mogli zadržati u sebi, nabavka oklopnih transportera i oružja od strane Vlade i MUP-a TK, a koja "Našoj stranci" i onima koji stoje iza tog kvislinškog projekta, zapravo predstavlja pravu sigurnosnu prijetnju.

Čekajući sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo na temu sigurnosti i na preuzimanje odgovornosti za sigurnosni krah u Kantonu Sarajevo, pozdravljam rad Ministara unutrašnjih poslova MUP-a TK i ovim putem mu pružam punu podršku!