Dok beogradski mediji najavljuju da bi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mogao podnijeti ostavku, a da bi se vanredni izbori u ovoj zemlji mogli održati u septembru ove godine, Vučić se obratio narodu i građanima, optuživši Radu Trajković, predsjednicu Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savjetnicu u Vladi Kosova, da je zapadni agent.

˝Narode srpski, građani Srbije. Zapadni agent Rada Trajković kaže da tražim aboliciju za svoju porodicu, a ne spas za srpski narod na Kosovu i Metohiji. Laže, laže kao i svi oni u Skupštini koji su govorili sve one besmislice. Zato narode, samo da imate u vidu, moja porodica je ovdje. Ostat će u Srbiji, kao i ja˝, poručio je Vučić.

Također, u obraćanju je naveo da se on i njegova porodica ˝nikoga ne plaše, jer ništa nisu ukrali˝.

˝Krivi smo jer smo branili i branimo Srbiju. Branit ćemo Srbiju. Međusobno priznanje...Sanjajte. Živjela Srbija˝, rekao je Vučić, koji je ranije tokom dana izjavio da je bolje da odu u opoziciju nego da im stranački i privatni interesi vode državu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

Navodno, Vučić je izjavio da je spreman ići na izbore kao kandidat za premijera, ali i da neće popustiti pod ucjenama. 

Politička situacija u Srbiji usijala se nakon nedavne sjednice parlamenta Srbije o stanju s Kosovom. Vučić je tada navodno stranačkim kolegama rekao da je SNS bio usamljen u odbrani državnih interesa te tvrdio da je uz sebe imao narod.