Sebe naziva "Kralj Marcio". Ali on nema raskošno prijestolje, niti dijamante, niti živi u palači. On nije međunarodno priznat niti zapovijeda monarhijom, ali sebe smatra monarhom. Uživa u životu, ne plaća poreze i živi na rajskom mjestu, a uz to nosi i krunu. Ovaj pedesetogodišnjak već više od dvadeset godina živi u dvorcu, doduše građenom od pijeska.

Unatoč četrdesetak stupnjeva koji ljeti guše kupače na plaži u Rio de Janeiru, Marcio Mizael Matolias ne miče se sa ovog mjesta. Svakodnevno se brine za svoju "tvrđavu", dvorac od pijeska velik oko tri kvadratna metra. Zalijeva ga, pazi da kule budu u dobrom stanju i da ne padnu i traju s vremenom. Tu ima knjige u osebujnoj biblioteci, ima i palicu za golf. Također ima, na vrhu, brazilsku zastavu.

"Odrastao sam u zaljevu Guanabara, uvijek sam živio na plaži. Ljudi plaćaju previsoke stanarine da bi živjeli pored mora. Nemam računa i živim dobro ovdje", objasnio je lokalnim medijima. Prijestolje mu je od drveta, pas ga prati, u ruci ima žezlo, po čemu se izdvaja od ostalih kupača. Kao da je Posejdon sa svojim trozupcem.

Prije nego što je postao monarh, bio je nomad i živio je u različitim dijelovima brazilske obale otkako je odlučio napustiti svoj skromni rodni gradić u Duque de Caxiasu, sjeverno od Rija. Počeo je živjeti na ulici, sve dok ga prijatelj nije naučio kako sagraditi piramidu od pijeska. Onda je počeo graditi svoj dvorac, sve dok nije poprimio konačan oblik.

Iako je kralj, on nema krevet. Ali spava u vreći na zemlji. Nema ni kupaonicu, već koristi onu kod vatrogasnog doma, udaljenu tridesetak metara, a tu se i tušira. Toga košta samo dolar. Vjeruje da mu je jedini problem "nepodnošljiva vrućina". "Pijesak zadržava toplinu, pa ponekad ne mogu spavati ovdje i odem spavati kod prijatelja, ali istina je da mi je draže ostati ovdje, čak i ako moram spavati vani, uz more", rekao je. kaže. Ali i vodu, logično, jer mu kiša ili plima mogu uništiti "kuću" u nekoliko minuta.