Bivši fudbaler Gökhan Zan javio se iz Hataya, jednog od gradova koji su najviše pogođeni današnjim zemljotresima u Turkiye. Bila su dva velika zemljotresa magnituda 7,7 i 7,6, čiji je epicentar bio u okrugu Pazarcik u Kahramanmarašu, a pogođeno je ukupno 10 provincija.

Nakon ove prirodne katastrofe koja je duboko potresla Turkiye, iako je cijela zemlja mobilizirana, postoje poteškoće u transportu do zemljotresima pogođenih područja.

Opisujući trenutnu situaciju u kojoj su mnogi građani u mraku, bez vode, električne energije i interneta, Zan, koji je igrao za Galatasaray i Beşiktaş, pozvao je u pomoć.

Gökhan Zan kroz suze je putem društvenih mreža poručio: ˝Bože, pomozi nam! Hatay je gotov. Nema interneta, nema vode, nema pomoći, nema nikoga. Hatay je napušten. Nikog nema da nam pomogne. Molim vas da se naš glas čuje. Molim vas, budite naš glas. Preklinjem vas˝.

S druge strane, ministar omladine i sporta Mehmet Muharrem Kasapoğlu najavio je da su sve nacionalne sportske organizacije suspendovane do daljnjeg zbog zemljotresa.

Kasapoğlu je na svom Tviter nalogu napisao: „Svi nacionalni sportski događaji koji se održavaju u našoj zemlji suspendovani su do daljnjeg. Sve relevantne jedinice su u pripravnosti pod koordinacijom AFAD-a. Još jednom, prenosim najbolje želje našoj voljenoj naciji".