Iz palestinskog Ministarstva zdravstva u Gazi date su informacije o napadima koje Izrael izvodi već 142 dana. Potvrđeno je da je Izrael u posljednja 24 sata ubio 86 Palestinaca. Ukupan broj ubijenih Palestinaca od 7. oktobra sada je 29.692, javlja Anadolija.

Također je zabilježeno da je sa 131 Palestincem povrijeđenim u posljednjim napadima, ukupan broj povrijeđenih porastao na 69.879.

Iz Ministarstva zdravstva istakli su da pod ruševinama i pored puta ima još mrtvih, ali zbog prepreka izraelskih snaga, medicinski timovi i službenici civilne zaštite nisu u mogućnosti doći do tijela.

U isto vrijeme nastavljene su racije na Zapadnoj Obali. Od sinoć su izraelske snage privele 15 Palestinaca, uključujući novinara Samija al-Shamija i bivše zatvorenike, u okupiranom istočnom Al-Qudsu, kao i u gradovima na Zapadnoj obali – Hebronu, Betlehemu, Ramallahu, Nablusu i Jeninu.

U saopćenju Udruženja palestinskih zatvorenika navodi se da su izraelske snage tukle Palestince i prijetile porodicama privedenih tokom racija na Zapadnoj Obali i u Al-Qudsu.

Na okupiranoj Zapadnoj obali i u Al-Qudsu od 7. oktobra prošle godine broj privedenih Palestinaca porastao je na 7.225.