U petak navečer, 23. juna, oko 23 sata na parkingu u Bratuncu tri osobe fizički su napale Osmana Mehanovića iz Bratunca pri čemu je zadobio teške tjelesne povrede.

“Osman Mehanović je momak za primjer. Miran, staložen i uvijek spreman pomoći.  Živi i radi u svome Bratuncu i okolnim mjestima. Želi da ovdje ostane i opstane. Nažalost u petak navečer napadnut je od strane tri lica pri čemu je dobio teške tjelesne povrede”, objavljeno je na Facebook  stranici Mjesna zajednica Konjević Polje.

Napad je propraćen brojnim psovkama na nacionalnoj osnovi.

“Sjedio sam sa društvom u zatvorenoj bašti ugostiteljskog objekta Galija,u 22:40h sam napustio isti objekat te krenuo po automobil koji je bio parkiran na parkingu iza pekare Cipovka. Prelazeći Vidovdansku ulicu vidio sam nekoliko lica kako sjede ispred pekare Cipovka. Nakon prelaska ulice ulazim u dio grada pored pekare Cipovka koji je totalno mračan. Čujem kako jedna muška osoba nešto dobacuje, međutim ne obraćam pažnju misleći da se meni ne obraća. Više muških osoba u tom momentu mi prilazi te me pitaju nešto što nisam dobro razumio, u tom trenutku odgovaram sa ‘šta’ dok jedna muška osoba se zalijeće na mene te me gurne preko pozide pored. U tom trenutku druga muška osoba mi dobacuje ‘šta šta žnaš li ti ko je Kravica’ te nastavlja dobacivati razne gnusne nacionalno uvredljive rečenice poput ‘oćeš da te zakoljemo kao što smo vas u Srebrenici klali’. Dok se sve to dešava ja se dižem šokiran sa zemlje jedna muška osoba me opet gurne, opet se podignem te dobijem par jakih udaraca u glavu gdje mi izbijaju zub, dižući ruku u vidu samoodbrane jedna muška osoba mi nanosi posjekotinu na gornjem dijelu lijeve šake, u tom momentu od snažnog udarca padam na zemlju i čujem žensku osobu koja govori ‘Alo šta to radite dečku!’. U tom trenutku napadači se udaljavaju sa lica mjesta a ta ženska osoba mi prilazi u pomoć, te mi pomaže da pređem ulicu i odem u policijsku stanicu”, izjavio je Osman Mehanović za TV Podrinje (Podrinjemedia).

Iz TV Podrinja uputili su pitanje Policijskoj upravi Zvornik u kojem smo tražili izjašnjavanje u povodu navedenog fizičkog napada, ali još nisu dobili nikakav odgovor.

Nezvanično se saznaje da su neke osobe privedena zbog ovog napada.