Christian Atsu je pronađen i nažalost, izgubio je život, objavio je turski sportski menadžer Murat Uzunmehmet 12. dana nakon što su dio Turkiye i Sirije pogodili razorni zemljotresi u kojima je ukupno smrtno stradalo više od 40.000 ljudi.

Atsu (31) igrao je za turskog prvoligaša Hatayspor, a noć prije zemljotresa bio je strijelac jedinog gola u utakmici protiv Kasimpase.

Zbog njegove fizičke spremnosti, svi su se, uključujući njegovog brata i ambasadora Gane u Turkiye, nadali da će uspjeti preživjeti ispod ruševina pa su danima čekali bilo kakvu vijest pored zgrade u kojoj je Atsu stanovao.

Inače, zgrada u kojoj je imao stan, prilikom urušavanja se nagela na jednu stranu pa je dio stanara uspio izaći, a tada su počele kružiti i vijesti da je Atsu također spašen i da se nalazi u bolnici. No, ta je informacija naknadno demantovana.

Atsu je karijeru započeo u portugalskom Portu, a zatim je igrao za engleske Chelsea i Newcastle, da bi početkom sezone stigao u Hatayspor. Za reprezentaciju Gane odigrao je 65 utakmica.