Čini se da je „trojka“ za glavnog pregovarača u ime Elmedina Konakovića, Nermina Nikšića i Edina Forte imenovala Šemsu Suljaković. Njen pregovarački princip je poznat ljubiteljima narodne muzike: „pristajem na sve, samo kaži“. U tom maniru je, dok traje sastanak HDZ-a, SNSD-a i „trojke“ u Mostaru, objavljeno da je „trojka“ pristala sjednice Vijeća ministara, suprotno poslovniku VM-a, preseliti u Mostar.

Naime, Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, zakazala je novu sjednicu Vijeća ministara BiH, ali u Mostaru.

Nezabilježeno je da je sjednica Vijeća ministara BiH ikada održana izvan sjedišta u Sarajevu, u zgradi na Trgu Bosne i Hercegovine broj 1.

Prema zvaničnoj najavi, prenosi Faktor, "sjednica će biti održana 4. jula, s početkom u 12 sati, u zgradi institucija Bosne i Hercegovine, u Mostaru, Kneza Domagoja bb". Prijedlog dnevnog reda bit će objavljen naknadno.

U Poslovniku o radu Vijeća ministara BiH navedeno je da "po pravilu, Vijeće ministara održava svoje sjednice u sjedištu Vijeća ministara u Sarajevu, u zgradi institucija Bosne i Hercegovine, Trg Bosne i Hercegovine broj 1".