Thibaut Courtois je ovih dana u središtu kontroverze. Golman Real Madrida, koji se oporavlja od teške ozljede, nije oklijevao zauzeti poziciju u sukobu između Izraela i Palestine, dajući podršku domovini svoje supruge. "Duboko sam tužan zbog trenutne situacije. Sva moja ljubav i iskrena podrška su moji prijatelji i porodica u Izraelu, u nadi da će ovoj noćnoj mori uskoro doći kraj", napisao je Belgijanac na Instagram storyju. Nije dugo čekao na kritke, a njegov Instagram bio je preplavljen porukama podrške Palestini.

Njegova bliskost sa Izraelom postala je očita izraelskim narodom očita je otkako se prošlog ljeta oženio izraelskom manekenkom Mishel Gerzig, koja je svoj stav pokazala na društvenim mrežama. "Ne radi se o Palestini i Izraelu. Radi se o čovječanstvu. Hamas je teroristička organizacija koja ubija svakoga ko joj se nađe na putu. Čak i one koji su Palestinci", napisala je.

Godine 2015. tada vrlo mlada Mishel (sada ima 26 godina) služila je vojsku u Izraelu. Kazala je da je to bila jedna od najtežih faza njenog života, ali u dobi od 18 godina odlučila je služiti vojsku i ne pribjegavati klauzuli koja joj je dopuštala ograničeniju službu kako bi je kombinirala s modnom pistom.

Nakon dvije godine u uniformi koja je uključivala i obuku za oficire, Gerzig nije nastavila vojnu karijeru i vratila se modelingu. Sada je odlučila skupljati novac za rezerviste koji su aktiviranio posljednjih dana. „Desetine hiljada rezervnih vojnika pozvani su da se bore u ratu; sada smo u stanju gdje je više vojnika nego opreme. Imamo veliku nestašicu hrane, humanitarne opreme i borbene opreme (cipele, prsluci, kacige i drugo). Radimo 24 sata dnevno uz pomoć stotina volontera kako bismo pomogli i osigurali hranu i opremu vojnicima“, napisala je Geler.