Po optužnici Kantonalnog tužilaštva Mostar, optuženi Marko Radić Maka na dužnosti zapovjednika Policijske uprave Mostar, u zapadnom dijelu grada, rukovodio je grupom policajaca Policijske uprave Mostar i pripadnika Specijalne policije tzv. Hrvatske Republike Herceg-Bosne', među kojima su bili Ivan Hrkać Čikota (bivši pripadnik zloglasne Kažnjeničke bojne HVO), Božo Perić, Željko Planinić i Josip Cvitanović.

Radić nije dočekao da mu se završi suđenje, ubijen je 9. novembra 2020. ispred zgrade u kojoj je živio. Za ubojstvo je osuđen Josip Cvitanović zvani Cviki, kojem je izrečena kazna zatvora od 17 godina i šest mjeseci. Cvitanović je zajedno sa Radićem učestvovao u napadu na Bošnjake i zajedno su optuženi u slučaju poznatom kao "Krvavi Bajram".

Suđenje u ovom slučaju počelo je 2006, a prekinuto je u januaru 2013. godine. Ipak, suđenje je ponovo nastavljeno, ali ispočetka 2021. godine, a u ovom najdužem sudskom procesu u BiH prijeti zastara. Predmet u odnosu na Radića, kao prvooptuženog, kojeg je Cvitanović ubio 2020. u Mostaru razdvojen je od drugih. Uz Cvitanovića među optuženima su Božo Perić, Željko Planinić i Zlatko Pavlović, kao i Ivan Hrkać čiji je predmet, također, razdvojen od drugih, zbog bjekstva u Hrvatsku. Cvitanović je početak suđenja 2006. dočekao u zatvoru zbog ubistva svog punca Davora Knezovića, kojeg je ubio u junu 2004. godine, a za što je osuđen na osam godina zatvorske kazne.

Od potpisivanja Vašingtonskog sporazuma do 2003. godine na području zapadnog dijela grada Mostara i bliže okoline, dogodilo se čak 29 ubistava koja su i do danas neriješena ili nisu ni nakon toliko godina dobila sudski epilog.